Nieuwe regels voor Mortelse optocht

We hadden al aangekondigd dat er een aantal nieuwe regels zouden worden opgesteld voor deelname aan de Mortelse optocht. Dit geldt voornamelijk voor de categorie Wagens. Het nieuwe reglement en het nieuwe inschrijfformulier zijn vanaf nu te vinden op deze website. Klik hier.

De belangrijkste veranderingen voor de categorie Wagens:

  • Elke wagen met meer dan 25 personen moet minimaal 2 begeleiders van 18 jaar of ouder bij zich hebben.
  • Deelnemers dienen uiterlijk 1 februari een volledig ingevuld A-Formulier in te leveren, waarop namen en adressen zijn aangegeven van de contactpersoon, de eigenaren van het trekkend voertuig, de oplegger, de chauffeur, alsmede de namen van de begeleiders.
  • Op woensdag 5 februari is in ’t Anker een overleg met de inschrijvers in de categorie Wagens. Daarbij worden de nieuwe regels doorgenomen. De groepen die zich hebben ingeschreven moeten hierbij aanwezig zijn.
  • Als het totaal aantal deelnemende personen in de categorie Wagens meer dan 400 personen is, kan de optochtcommissie besluiten geen nieuwe inschrijvingen meer toe te laten.

De nieuwe regels zijn er gekomen na de evaluatie van de optocht van 2019 door de gemeente, de politie en het bestuur van De Krulstarte en de andere Gemert-Bakelse carnavalsverenigingen. De teugels zijn wat strakker aangetrokken, maar dat doen we alleen maar om ook in de toekomst voor de jeugd een optocht te kunnen blijven houden in Krulstarteland. We zijn blij met elke Mortelse wagen die in onze optocht meedoet en we gaan er weer voor om op carnavalsmaandag een prachtige stoet door de Mortelse straten te laten trekken!

Dit bericht is geplaatst in Home, Nieuws. Bookmark de permalink.