Uitleg van de aanwijzingen

Velen zijn weer op het verkeerde been gezet door de aanwijzingen in de krant, of ze kwamen er gewoon niet uit. Er zaten natuurlijk weer heel moeilijke tussen, maar toch ook wel hints die rechttoe-rechtaan waren. Kortom: je had het kunnen weten!

 1. Hij wordt de eerste, maar niet binnen de familie. Hij is d’n Urste en zijn vader Piet is Prins geweest in 1991.
 1. Hij is met zijn partner in het huwelijksbootje gestapt. Patrick is getrouwd met Miranda en zij is filiaalleider bij de Zeeman in Beek en Donk, vandaar het huwelijksbootje.
 1. De moeder van de Prins is oma. De Prins heeft drie dochters, dus Marjo is oma.
 1. De kerk is in zijn leven nooit ver weg geweest. Hiermee wordt niet het gebouw bedoeld, maar de kerk in overdrachtelijke zin. Prins Patrick is opgegroeid in de Rector de Vethstraat en woont nu in de Pastoor van de Eindestraat: twee geestelijken die in De Mortelse parochie actief waren.
 1. Op zijn werk staat ‘snel’ in meerdere talen centraal. Patrick werkt bij het bedrijf Simac-ID in Veldhoven, dat gespecialiseerd is in systemen voor toegangscontrole en presentieregistratie. Twee van de belangrijkste producten heten Pronto (wat ‘snel’ betekent in het Spaans) en Presto (wat ‘snel’ betekent in het Italiaans).
 1. Hij is geen ochtendmens. De initialen van de Prins zijn PM. Dit staat in de tijdweergave ook wel voor ’s middags en ’s avonds (vanaf 12.00 uur). De ochtend wordt met AM aangeduid.
 1. Hij is al prominent aanwezig bij De Krulstarte, maar nu komt ie dan écht voorop te staan. Hij staat op dit moment op de Headerfoto bovenaan de website van De Krulstarte, met De Ploeg tijdens de optocht. Alleen zit zijn hoofd half verscholen achter het wapen. Nu komt hij écht voor op de website te staan.
 1. In zijn vrije tijd leidt hij het gesprek in goede banen. Een ander woord voor in goede banen leiden is besturen. Een ander woord voor gesprek is buurt. Patrick zit in het bestuur van de buurt Pastoor van de Eindestraat.
 1. De buren en de muren kunnen hem nog meer vertellen. Hij woont naast ex-prins André en Annie Schell en tegenover Toon Verbruggen, allen met een grote historie binnen de Mortelse carnaval. Ook woont hij in het huis waar Piet van Alphen woonde, jarenlang lid van de raad van elf.
 1. Als hij Marinus tegenkomt begint hij spontaan te zingen. Marinus is de 3e prins, Patrick de 53e. 53rd & 3rd is een nummer dat is gezongen door Metallica, de favoriete band van onze Prins.
 1. Hij ziet schoonheid, geluk en vreugd in de jeugd. Schoonheid, (opbloeiend) geluk en vreugde staat voor de Drie Gratiën, drie gezusters uit de Griekse en Romeinse mythologie. De prins heeft drie dochters: Lieke (7), Anouk (6) en Jolien (4).

Aanwijzing in de raaibus:

Memoblaadjes. De initialen van de Prins, PM, betekenen ook ‘pro memorie’, wat je nog moet onthouden. Wat je nog moet onthouden schrijf je op memoblaadjes.

Extra aanwijzing op de website:

Een foto van de jeugdkrulmiddag, met alle artiesten op het podium. Daarop staan ook de dochters van de Prins, die al een aantal keer samen hebben opgetreden.

Er waren ook weer aanwijzingen verborgen in de artikelen in de krant. Deze hadden allemaal betrekking op het werk van de Prins.

Artikel 1: De Prins maakt zijn entree in Krulstarteland (toegangscontrole).

Artikel 2: Kijken wat de aanwijzingen zeggen over de identiteit van de Prins.

Artikel 3. Iedereen heeft wel een idee over wie de prins is, maar de vraag is of de goede oplossing al in de raaibussen is gedeponeerd. (Het bedrijf heet Simac ID-Solutions).

Artikel 4. Het is zaak op tijd aanwezig te zijn (presentieregistratie).

Er is 55 keer meegedaan aan het Prinsraden en 5 keer zat de naam Patrick Manders in de raaibus. Petra van Zoggel werd de gelukkige winnares van het worstpakket.

Dit bericht is geplaatst in Home, Nieuws. Bookmark de permalink.