Prinselijk stel compleet

Artikel Gemerts Nieuwsblad 15 november 2022

De 40-jarige Rick van der Heijden is de nieuwe Prins der Krulstarte. De vele Krulstarte die op zaterdagavond 12 november de gang naar het café maakten, werden nog even onaangenaam verrast. Er bleek toch weer een corona-persconferentie te gaan gebeuren, maar al snel bleek het om een parodie te gaan. Daarbij was ook nog een hoofdrol weggelegd voor de jubileumprinsen uit voorbije jaren. Zij openden uiteindelijk de kist, die al op springen stond door het enthousiasme van de nieuwe prins Rick. Hij werd met open armen onthaald. 

Rick van der Heijden woont op de Welpenheuvel samen met zijn partner Linda Gerrits en hun twee kinderen Fedde en Lexie. Ze hebben vaste Mortelse grond onder de voeten, want zowel de familie Van der Heijden als de familie Gerrits is sterk geworteld in het dorp. Rick’s vader Jan was in 1997 al Prins der Krulstarte. Rick is werkzaam in de afvalbranche als manager logistiek en projectmanager bij Van Kaathoven Groep in Uden. Geheel in de geest van de tegenwoordige tijd onthulde hij dat zijn huisorde gemaakt is van afvalhout en gerecyclede petflessen. Een Prins met een boodschap dus. Zijn motto refereert ook naar zijn werk: “We gôn wir volle bak!”. Dat slaat natuurlijk ook op het feit dat de Krulstarte na die magere jaren nu weer volop carnaval kunnen gaan vieren. 

Dat kan niet zonder de jeugd en ook de kleine Krulstartjes hebben aanvoering nodig. Die komt van de nieuwe jeugdprins Jent van den Elzen van de Leemskuilenweg en jeugdprinses Lara Hol van de Zandstraat. Op zondag leerden we ze al iets beter kennen tijdens het spel ‘Wie van de Drie’. Samen met Prins Rick d’n Urste gaan zij nu toeleven naar het jubileumweekend op 9, 10 en 11 december. De prinsreceptie is dit jaar op de zaterdagavond vanaf 17.30 uur. Op vrijdag is er een jeugdactiviteit en op zondagmiddag 11 december wordt Het Verhaal van de Krulstarte verteld tijdens een gezellige middag voor jong en oud. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.