2021: wel carnaval, geen Prins

Het aankomend carnavalsseizoen zal er in De Mortel heel anders uit gaan zien dan we in Krulstarteland gewend zijn. Het bestuur heeft namelijk besloten om geen Prins der Krulstarte te kiezen en activiteiten waarbij de aanwezigheid van de Prins essentieel is zullen daarom ook niet doorgaan. Dit betekent: geen Prinsverschijning, geen Receptie, geen Krulavond zoals we die gewend zijn en dus ook geen viering van het 55-jarig jubileum. Dit schuift een jaar op, naar het weekend van 11-12 december 2021.

Maar er is wél carnaval, en we gaan als Krulstarte samen bekijken hoe we toch invulling aan dit volksfeest kunnen gaan geven. Het Krulstartevuur moet brandend blijven, ook in coronatijd. Op basis van wat er kan zal bekeken gaan worden welke activiteiten -al dan niet aangepast- toch kunnen doorgaan. Te denken valt bijvoorbeeld aan Radio Krulstart of jeugdactiviteiten (er is ook nog geen besluit genomen over de jeugdprins en jeugdprinses). En misschien kan iedereen in februari wél weer dicht op elkaar staan en achter elkaar in de polonaise lopen, dat zou helemaal mooi zijn.

Uiteraard is het besluit gevallen vanwege de coronamaatregelen. Tijdens de laatste persconferentie heeft het kabinet duidelijk gemaakt dat ondanks de vergaande versoepelingen, de regel om afstand te houden zal blijven gelden tot er een vaccin of medicijn is tegen Covid-19. Ook is aangekondigd dat in ieder geval tot september zaken als zingen en hard roepen niet zijn toegestaan. September is ook het moment dat iemand in De Mortel gevraagd wordt om Prins der Krulstarte te worden. Het is elk jaar onze topprioriteit om hem en zijn naasten de carnaval van hun leven te bezorgen, met alles erop en eraan. Wij kunnen hem echter in september nu niet de zekerheid bieden dat alle activiteiten zorgeloos en zonder maatregelen door zullen gaan. Er zijn al bevriende verenigingen die hetzelfde besloten hebben als wij nu, en dat betekent dat er al gaten vallen in onze activiteitenkalender. Het zou afbreuk doen aan het carnavalsjaar van onze 55e Prins, wat juist een extra feestjaar moet worden.

Het bestuur heeft daarom tijdig de knoop doorgehakt om duidelijkheid te geven, zeker omdat een aantal commissies al bezig waren of spoedig zouden beginnen met de voorbereidingen voor het jubileumfeest.

Maar we staan zeker ook open voor ideeën om nieuwe of eenmalige activiteiten te organiseren. We willen onze jaarvergadering van eind november benutten om het daarover te hebben met iedereen die dat wil. Maar je kunt natuurlijk ook tussentijds contact met ons opnemen als je een goed idee hebt. 

Het is heel spijtig dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar we hebben het goed overwogen en vinden dat het het meest logische en wijze besluit is. En laten we niet vergeten waar het allemaal om te doen is: voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. Gezondheid staat uiteindelijk voorop.

We zijn heel blij dat we de afgelopen carnaval zorgeloos en uitbundig hebben kunnen vieren en we gaan ervoor dat we dat in het seizoen 2021-2022 weer gewoon kunnen doen, met onze 55e Prins der Krulstarte.

Houd rekening met elkaar, alaaf,

Het bestuur van CV De Krulstarte

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.