Carnaval in coronatijd

Het heeft niet zo heel veel zin om stil te staan bij wat er nu allemaal eigenlijk had moeten gebeuren de komende weken in Krulstarteland. Het is wat het is. We moeten het ermee doen. ’t Is nie anders en volgend jaar beter. We moeten door met zijn allen en of Covid nou wil of niet: het is carnaval op 13, 14, 15 en 16 februari. En we willen ons toch niet helemáál gewonnen geven. Daarom zal ook in De Mortel een beetje van de carnavaleske sfeer te proeven zijn, als het aan het bestuur en het jeugdbestuur ligt. En jij kunt een bijdrage leveren, gewoon vanuit huis. Dus de vraag is: wat doen we wél?

Versier je huis en win een prijs

Help mee om de carnavalsvreugde die er is te verhogen en versier je huis en/of tuin nog uitbundiger dan anders. Begin met de carnavalsvlag van De Krulstarte en hang daarna slingers op, zet bordjes in de tuin, plak serpentines achter het raam. Maak er iets van. Tijdens de carnavalsdagen lopen mensen van het bestuur (apart) door het dorp om de mooiste versieringen te bewonderen. De drie besten krijgen een mooi levensmiddelenpakket om het restant van de lockdown wat aangenamer te maken. Wie de winnaars zijn, dat hoor je op carnavalsmaandag in een heel bekend radioprogramma.

Luister op maandag naar Radio Krulstart

Jazeker, Radio Krulstart gaat gewoon door! Want wat werkt er nu beter in crisistijd dan een mooie radio-uitzending waar alle mensen in lockdown en quarantaine thuis van kunnen genieten? De redactie is druk bezig om een coronaproof programma in elkaar te zetten. Het zal vast wel improviseren en een beetje chaos worden, maar ach: het is carnaval, dus wat geeft het! Stem af tussen 10.00 uur en 14.00 uur op Omroep Centraal en je hoort de bekende stemmen van André, Nanda, Hermien en Kim uit je speakers knallen.

Plaats een carnavalsfoto op Facebook

Wie Facebook een beetje volgt, weet dat in de afgelopen weken de nostalgie de overhand heeft vanwege de groep “De Mortel van vroeger tot nu”. Prachtige foto’s van vroeger worden hier geplaatst. Er zijn ook al een aantal oude carnavalsfoto’s voorbij gekomen en dat inspireert ons om te zeggen: laten we van de tijdlijn op Facebook in deze carnavalsdagen een waar Krulstartefeest van herkenning maken. Plaats foto’s op Facebook – uit jouw privécollectie – van de carnaval in De Mortel in vroeger tijden. Dat kan in de vermelde groep, op onze Krulstartepagina of gewoon op je eigen tijdlijn, dan laten we met zijn allen zien wat de Krulstartecarnaval in de afgelopen 54 jaar al teweeg heeft gebracht. Enkele van die foto’s kunnen we dan misschien ook gebruiken tijdens ons 55-jarig jubileum dat we in december willen gaan vieren.

Jeugdprogramma

Er is speciaal aandacht voor de jeugd in deze moeilijke tijd. Het jeugdbestuur heeft een compleet online thuisprogramma in elkaar gezet. Elke dag is er wel iets te doen en je kunt leuke prijsjes winnen. Op een van de volgende pagina’s is het programma te lezen. 

Nou, geen enkele Krulstart hoeft zich de komende twee weken te vervelen, denken we. We hadden jullie het liefst allemaal in ons feestpaleis willen zien in een grote polonaise of arm in arm hossend, of aan de kant van de weg tijdens de grote optocht, maar dat komt volgend jaar dan wel weer. Online en op televisie (bijvoorbeeld bij Omroep Brabant) kun je ongetwijfeld terecht voor bakken vol carnavalsplezier. En dan zul je de conclusie trekken dat tradities heel belangrijk zijn voor de carnaval, maar dat carnavalsvierders ook in staat zijn om op een creatieve manier om te gaan met deze moeilijke situatie. Houd ook onze social media in de gaten, want er kan natuurlijk altijd nog iets leuks voorbij komen. Dank in ieder geval voor jullie geduld en jullie medewerking! En bedenk: “Di jaor nie op rak, mar gelukkig ôk nie brak!”

Blijf allemaal fit en gezond.

Alaaf, alaaf, alaaf!

Bestuur der Krulstarte

Jeugdbestuur

P.S. Heb je nog geen vlag van De Krulstarte? Stefan Coenen heeft er nog genoeg, voor 15 euro zijn ze te koop. Bel met Stefan (tel. 06-44911290) om een afspraak te maken hoe je in het bezit komt van zo’n kleurrijk feestvod.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.